10 års jubilæum + fernisering med KASIA BANAS + underholdning den 4. maj

Den 4. maj 2019,

Kl. 13.00 vil borgmester Arne Boelt holde åbningstale, Kasia Banas præsenterer sin kunst, og dernæst underholdning ved de talentfulde piger fra Hjørring Rytmiske Pigekor, nemlig Signe Harbo Christensen, Lykke Hofmann og Eva Marie Vase.

Vi åbner dørene allerede kl. 11:00, og kl. 13:00 er der fernisering med virkelig flot billedkunst Kasia Banas fra Wroclaw i Polen.

10 fantastiske år er gået, siden Galleri Tornby slog dørene op den 9. maj 2009. Sikken en rejse vi har været på, en rejse ud i kunstens verden med masser af overnattende kunstnere fra Japan, Rusland, USA, Colombia, Iran, Ukraine, Letland, Polen, Italien, Spanien og mange andre lande samt rejser ud i verden for at besøge kunstnerne. Snakken med galleriets gæster har været super hyggelig, og så har det været en fornøjelse at kunne finde frem til god kunst, der har begejstret mange af de besøgende samt danske kunstnere, der er kommet på besøg for at hente inspiration fra især galleriets udenlandske kunstnere. Foruden kunsten har der også været mange musikalske indslag igennem tiderne.

Vi ser frem til mange nye gode år med masser af fed kunst, god stemning og begejstring! 

Udover dejlig kunst af Kasia Banas, er der også masser af ny kunst fra såvel gamle kendinge af galleriet som nye tilkomne. Der er kunst for enhver smag!

Vi glæder os utrolig meget til at se jer til galleriets 10 års jubilæum og ferniseringen, der er åben for alle interesserede.

Udstillingen kan ses på alle søndage og helligdage kl. 11 – 16 til og med den 10. juni.

Kasia Banas (f. 1973) er polsk og uddannet på Kunstakademiet i Wroclaw, hvor hun bor og arbejder. 
Foruden i sit hjemland Polen har Kasia udstillet i Tyskland, Holland, England, Portugal, Spanien, Italien, Kroatien og Danmark.

Billederne bevæger sig i en god blanding af det abstrakte - figurative, og deres rige grafiske og koloristiske forskellighed gør dem interessante og fængslende. Kasias kompositioner holdes i stærke kontrastfarver og kan ses holdt i enten kolde eller varme kontrastfarver, men til tider suppleret med et pift af en farve fra modsatte ”lejr”. Malingen er påført i tynde laserende lag med talløse nuanceringer i farvetonerne.

Min kunst er inspireret af landskab og poesi: To inspirationskilder, der blander sig i mine illustrationer. Jeg bruger abstraktionssproget, men faktisk er det en dyb kærlighed til naturen, som altid har dannet inspirationen til mine malerier. Landskabets levende billede, det konstant skiftende lys, farve og rum, har altid været en god udfordring for mig. Derfor føler jeg et behov for en billedkommunikation, som er klar, kortfattet og abstrakt, men beholder dens medfødte dybder og variabilitet.

De ikoniske elementer i mine værker er simple former, linjer, rytmer og farver, der er klare illusioner til egentlige objekter, f.eks. et skib, en flodbred, en gangbro eller en mark. Min kunst er den billedlige fortælling af de oplevelser jeg får på mine rejser og ture, som så reflekteres ud på lærredet som mit personlige "landskabsportræt".

Jeg bruger forskellige teknikker. Oliefarve på lærred er mit yndlingsmateriale, fordi det kræver meget tålmodighed, men i sidste ende bringer det strålende resultater. Oliemalerier har vidunderlige farver og et indre lys, som er umuligt at opnå med ethvert andet materiale. Jeg arbejder også med olie pastel og temperas på papir - disse værker er mere spontane, skitseagtige, malet med en fejende gestus.

Sluttelig skal lige nævnes, at Kasia og hendes mand er blevet vores rigtig gode venner. Vi har besøgt dem i deres smukke by Wroclaw, og de har af flere omgange besøgt og boet her i vores ferielejlighed/kunstnerbolig.

Kasia Banas
Kasia Banas
Kasia Banas
Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Maleri af Kasia Banas
Eva Marie Vase, Signe Harbo Christensen og Lykke Hofmann
Eva Marie Vase, Signe Harbo Christensen og Lykke Hofmann