26. august: Karina Thomas

Tversted, GALLERI TORNBY indbyder alle interesserede til fernisering søndag den 26. august, hvor der kan opleves rigtig flot billedkunst!

Fernisering kl. 13.00, hvor vi præsenterer en dejlig serie af portrætbilleder malet af Karina Thomas, som er tilstede. Vi åbner dørene allerede kl. 11.00.
Foruden flot billedkunst af Karina Thomas, vil der også være skulpturer og malerier af kendte- og nye kunstnere, der er kommet til her i 2017/18, og galleriejeren forsikrer, at der virkelig er noget at køre efter.

Udstillingen med Karina Thomas kan opleves til udgangen af september. 

Galleriet holder åbent kl. 11 – 16 alle søndage samt ved henv. på tlf.nr. +45 24 89 72 62 og +45 22 55 47 74.

 

POETISK ROMANTIK OG SANSELIGHED

Karina Thomas, billedkunstner

Jeg er født 1970 og har mit atelier i Frederikssund. Jeg er autodidakt billedkunstner inspireret af flere moderne nutidige kunstnere. Mit ønske er, at mine billeder efterlader betragteren berørt af en stemning og med lyst til fordybelse.

- Sådan hører jeg ofte min kunst beskrevet. Jeg har i mit professionelle virke altid arbejdet med mennesker – og måske er det også derfor, jeg i dag hovedsageligt portrætterer mennesker. Mit univers omhandler det sanselige og sensuelle - hos individet såvel som i relationen. Hensigten er ikke at male præcist eller at forklare hvorfor. Det handler om at blive berørt af de følelser, der opstår.

Farvevalget spænder vidt, lige fra de stærke kontraster med akrylen til de mere sarte nuancer i akvarellerne. Moderne figurative malerier og portrætter, brug af stærke farver og udtryk af intense følelser og sanselighed. Jeg maler intuitivt og ofte uden en forudgående plan eller hensigt.

Jeg udstiller i det meste af Danmark, og har senest været præsenteret på Galleri Tornby i Nordjylland samt på Galleri Visual Attack i København.

 

Vibeke Holm, skrev i 2017 om Karina Thomas, i bogen 101 Kunstnere 1:
- At træde ind i Karina Thomas´ univers er som at blive hevet ind i en strøm af intensitet og nærvær, som denne autodidakte kunstner i den grad formår både at præsentere og at udtrykke. Balancen mellem de skarpe farvevalg og de feminine kraftfulde strøg er gennemgående tematiske.
– Og kombineret med kunstnerens indfølingsgrad og spændvidde af at fastholde de enkelte momenter, hvor intimitet og nærhed pludselig opstår i en symbiotisk forvandlingsproces, formår Karina Thomas at dele denne nuancerede dybde med beskueren. Som beskuere bliver vi trukket ind i øjeblikkets nærvær og mikrosekundets fylde i hendes værker – et aftryk i sjæl og sind, der efterlader både eftertænksomhed og forundring, som på ingen måde lader sig fornægte efterfølgende.
Værkerne åbner en mulighed for at dykke ned i intimitetens intense grundsubstans – fordrer en forandring af indfølingens natur – og griber os lige dér, hvor behovet for den indre intensitet tilfredsstilles, gør os mere nysgerrige og skaber nye indsigtsfulde vinkler på den intime verden, hvor ord aldrig bliver beskrivende i samme grad.

Som kunstner er Karina Thomas frigjort og intuitivt velfunderet i sin trang til at udtrykke sig gennem sine værker – og selv om hendes inspiration fra både Andrew Salgado og Lionel Smit kan anes, så er hendes fortolkning af det intime moment særdeles balanceret i både intensitet og farvevalg. Som beskuer er man ikke i tvivl om, at Karina Thomas dels besidder et indgående kendskab til menneskets natur og drømme, men hun formår også at udtrykke et dybere lag – uanset om værkerne repræsenterer enkeltpersoner eller par.

Karina Thomas er en kunstner, der så absolut også formår at udvikle sine tilgange til udførelsen af værkerne – og griber enhver mulighed til at afprøve nye teknikker og materialer i sin egen proces og uden kompromis på hverken graden af den sensuelle sensitivitet eller momentets nærvær.
Når en kunstners arbejdsproces og tilgang til kunstens udtryk ubesværet afspejles i beskuerens tiltrækning, så opstår der et særlig magnetisk kraftfelt af uanede dybder – og det er netop dét, Karina Thomas kan med en forførende lethed og en hudløs autenscitet af forførelse og finesse. En kunstner, som med en maskulin vilje og en feminin indføling komponerer øjeblikkets sensualitet og nærvær, hvor sanseligheden spiller poetiske toner, bør ses og opleves .....

Akvarel af Karina Thomas
Akvarel af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas
Maleri af Karina Thomas