Hedda Kise den 11. august

Hedda Kise, norsk billedkunster. Hedda er også kendt fra norsk TV som programvært, og som danserinde i programmet VILD MED DANS samt foredragsholder. Men kun få ved, at hun er en dygtig billedkunster såvel maleri på lærred som diverse grafiske tryk. Fernisering søndag den 11. august kl. 13.00.

Fernisering med den norske TV kendis Hedda Kise på Galleri Tornby ved Tversted søndag den 11. august

Vi åbner dørene allerede kl. 11:00, og kl. 13:00 er der fernisering med billedkunst af den anerkendte billedkunstner Hedda Kise fra Norge.
Hedda Kise, der har debut på galleriet, deltager i ferniseringen.
Hedda Kise er en af de mest anerkendte norske TV personligheder gennem tiderne.
Hendes enestående kommunikationsevne på TV-skærmen er nu overført til lærredet.
Hedda Kise er en succesrig billedkunstner, motiverende taler og programleder (tv-vært) i Norge. Hun har modtaget en fantastisk modtagelse efter debut på Norges største galleri Fineart i Oslo.

Udover flot og spændende billedkunst Hedda Kise, er der også masser af ny kunst fra såvel gamle kendinge af galleriet som nye tilkomne. Med andre ord; der er noget for enhver smag og virkelig noget at køre efter!

Vi glæder os meget til at se jer til denne fernisering, der er åben for alle interesserede.

Udstillingen kan ses på alle søndage kl. 11 – 16 til og med den 1. september.
Yderligere info på www.galleritornby.dk


Hedda Kise´s kunstværker sælges via anerkendte gallerier i det meste af Norge samt et galleri i Sverige og Tyskland. Som det første og eneste galleri i Danmark vil Galleri Tornby nu også formidle Hedda Kise´s flotte og udtryksfulde billedkunst.

 

Hedda Kise har haft en eventyrlig karriere. Som 16-år fik hun et job som journalist i Telemarkens største avis. Som 21-årig blev hun fast ansat i Norges største radio- og tv-hus, NRK. I en alder af 24 blev hun headhuntet til norsk TV2, hvor hun har instrueret snesevis af store programserier som f.eks. ”Good Morning Norway”. Hun mener, at det at lave tv er en speciel kunstform. Hun har modtaget prisen for ”Bedste familieprogram"; hun blev udnævnt til den første ambassadør for ”Friluftslivets år” og er chefambassadør for "Godt nok". Igennem tiderne har hun haft Norges mest læste blog på www.heddakise.com, hvor hun har skrevet om "ektelevet liv"

 

Livet har også udfordret Hedda Kise. I 2007 blev hun ramt af en livstruende hjernesvulst og måtte gennemgå flere operationer. Hun tilbragte over et år på hospitalet bl.a. for at træne talen/sprog, motorik og hukommelse. Hun blev skilt fra sin alkoholiske mand og har tilbragt de sidste ni år alene sammen med sine fire børn, hvoraf en af dem har en alvorlig sygdom.

I al hemmelighed har Hedda arbejdet med billedkunsten i flere år, og da hun følte, at kvaliteten af hendes kunstværker var på et professionelt niveau, debuterede hun offentligt som billedkunstner i 2015 på Norges største kunstgalleri Fineart i Oslo. Siden da har hun haft en række solo udstillinger, og hendes værker præsenteres af velrenommerede gallerier i Norge, Sverige og nu Galleri Tornby i Danmark. Hendes kunst formidles også i Tyskland. Hedda har atelier i Oslo og Barcelona.
Hun har studeret ved ”Det Tverrfaglige Kunstinstitutt” i Oslo og fordybet sig i håndtrykte grafiske metoder på ”Norske Grafikeres Verksted”. Hun har også brugt hundredvis af timer på at lære af kendte kunstnere som den norsk-russiske figurmaler Natalie Holland, den tyske modernist Manfred Evertz, den spanske grafiker Ignacio Ruiz og de norske Jonny Andvik, Margrethe Reiten Danielsen og Jan Ove Tuv.

 

Hedda Kise har boet det meste af sit liv i Norge, men hun har en stærk forbindelse til Danmark. Hun blev født i København af en norsk mor og med en dansk far. Seks år gammel flyttede familien til Telemarken i Norge, som er kendt for sin smukke og vilde natur. Familien boede i Henrik Ibsens fødeby Skien - og lille Hedda blev tidligt inspireret af den verdenskendte forfatters fortællerkunst og skæbner som f.eks. Hedda Gabler, lille Eyolf og Nora i Vildanden. Sin barndoms somre tilbragte hun sammen med sin far, mor og mindre brødre i diverse sommerhuse på den jyske vestkyst, og indtrykkene fra Skagen og vestkysten i det hele taget, ser man også i hendes billedkunst. Som teenager valgte hun at studere fransk og statsvidenskab på Københavns Universitet. Hun har en lillebror, der har boet i Danmark i de seneste 25 år; han er praktiserende læge i Silkeborg, har dansk kone med hvem han har 3 børn, som Hedda er faster til. Hun har venner og familie i hele Danmark, og i samarbejde med en dansk foredragsholder er hun i gang med at forberede en turné med foredrag i Danmark. Hedda Kise har en meget unik arbejdsenergi, evne til at opdage muligheder, ser alle aspekter af en sag og få folkene bag facaden frem.

 

I sit kunstneriske arbejde forfølger Hedda Kise den "virkelige virkelighed i virkeligheden" og den eksistentielle skrøbelighed, der gemmer sig bag masken på «Stærke» mennesker. Hun er interesserer sig for modsætningerne i menneskets psyke, i vores liv og i vores opfattelse af sandheden og verden. Hendes billeder opfordrer beskueren til at se de ofte tvetydige tilstande i den menneskelige psyke. Teknisk skifter hun mellem figurativ, abstrakt og ekspressionistisk kunst fra akryl- og olie-malerier til blandede medier og forskellige håndtrykte grafiske værker. Hun siger, at det altid handler om psykosymbolisme, som hun forbinder med den eksistentielle proces og om forholdet mellem kunst og psykologi. Symbolerne, der gentages med jævne mellemrum i hendes værker, er et «varemærke» i hendes kunstudtryk: Træet, øjenstikkeren, cirklen m.fl.. De er bl.a. symboler for livet, kærligheden og nye muligheder.
Min drivkraft er altid at få noget positivt ud af noget negativt, at sammenligne med en 180 graders vending af Janteloven.

Maleri af Hedda Kise
Maleri af Hedda Kise
Maleri af Hedda Kise
Maleri af Hedda Kise
Maleri af Hedda Kise
Maleri af Hedda Kise
Maleri af Hedda Kise
Maleri af Hedda Kise
Hedda Kise og Kim Tornby
Hedda Kise og Kim Tornby
Hedda Kise og Kim Tornby
Hedda Kise og Kim Tornby
Hedda Kise
Hedda Kise
Hedda Kise
Hedda Kise
Hedda Kise
Hedda Kise
Hedda Kise
Hedda Kise