Jan Esmann, BAKAOS, Krisztian Kovács og JAZZ LIVE 12. oktober

Tversted, Galleri Tornby

Alle interesserede inviteres til FERNISERING lørdag den 12. oktober kl. 13.00 med flot billedkunst af stor variation af 3 spændende kunstnere.

Vi har med stor fornøjelse lavet udstillingsaftale med den anerkendte danske billedkunstner Jan Esmann og præsenter hans opsigtsvækkende illustrationer i maleri og tegning – Tuschtegninger med bl.a. jazz tema og færøsk tema af Krisztián Kovács fra Ungarn – Sprængfyldt med farver og glæde malerier og grafiske tryk samt maleri på vaser, giner mv. af BAKAOS (Barbara Kaad Ostenfeld). BAKAOS og Krisztián deltager i ferniseringen.

På ferniseringsdagen åbnes dørene allerede kl. 11.00, og kl. 13.00 præsenterer vi lækker, rytmisk JAZZ LIVE med supertalentet Casper Hejlesen, der fyrer den af på hans jazzguitar. Det er samtidig startskuddet til en fantastisk jazz-uge i Tversted, hvor festivalen Tversted JazzyDays præsenterer et virkelig flot program af jazz  på internationalt niveau.

ALLE INTERESSEREDE ER VELKOMNE til såvel fernisering som koncert på Galleri Tornby!

Galleriet holder ekstraordinært åbent i efterårsferien, hvor udstillingen kan ses alle dage i perioden 12/10 - 20/10 kl. 11–16 samt efterfølgende søndage kl. 11–16 frem til og med den 17. november.

 

Jan Esmann

Født 18. Januar 1960

1980-1983 Elev af den neorealistiske kunstmaler Niels Hermann Wamberg.

1986 Bachelor i Litteraturvidenskab, Københavns Universitet.

1989 Bachelor i Retorik, Københavns Universitet.

1992 Bachelor i malerikonservering, Det Kongelige Danske Kunstakademi.

1995 Cand. Phil. i Moderne Kultur og Kulturformidling, Københavns Universitet.

Siden da fuldtidskunstner og forfatter.

Jan har altid udforsket det figurative formsprog. Han studerede på konservatorskolen for at lære historiske maleteknikker og maleriets håndværk. Det har aldrig været hensigten at blive konservator, men teknik og håndværk lærer man ikke længere på Akademiets Billedkunstskoler.

De seneste par år har Jan udforsket samspillet mellem det maleriske udtryk og computer visualisering. Således optræder der ofte levende modeller i computergenererede landskaber.

Jan er repræsenteret i museerne MEAM i Barcelona og Frederikshavn Kunstmuseum. Desuden i et stort antal private samlinger i ind og udland.

Jan er desuden kundalini shaktipat meditationslærer og holder månedlige weekendkurser rundt om i Europa. Spiritualitet har altid været en væsentlig del af Jans liv, hvilket man ofte aner i hans mystiske billeder, der synes at pege mod det overjordiske og transcendente.

Jans billeder kan siges at rumme en historie, men Jan insisterer på, at han ikke kender noget til den. For ham er det billedet, der er væsentlig, ikke historien, og hvis beskueren læser en historie ind i, eller ud af, billederne, er det frit for beskueren at gøre dette.

Jan har udgivet to novellesamlinger:

2017 Strandvaskeren.

2019 Drømmefangerne.

Samt bøger om kunsthistoriske og spirituelle emner på Engelsk.

 

BAKAOS
Barbara Kaad Ostenfeld

Med sin genkendelige streg, gør den Nordsjællandske kunstner BAKAOS/ Barbara Kaad Ostenfeld sig bemærket med en ny og anderledes stil, der bringer beskueren fra én verden på afstand til en anden fantasifuld verden tæt på. Hendes farverige og fantasifulde tegneunivers strækker sig ud over lærreder og papir til både vaser, sten, vægge, en 170-år gammel kakkelovn en mannequindukke eller … kun fantasien sætter grænser.   
BAKAOS har udstillet i både ind-/udland – herunder fællesudstillinger på fire muséer, samt galleri i henholdsvis Paris og Berlin.  Netop nu deltager hun i den internationale udstilling ’Art for Peace’ på Paris Rådhus, hvor hun er udvalgt som eneste danske kunster ud af 45 kunstnere fra 22 lande.

Derudover har hun udstillet på censurerede udstillinger, samt kunstmesser, festivaler og i kunstforeninger m.m.  såsom de censurerede udstillinger ’VK19. og Frederiksberg censurerede efterårsudstilling ’FRB-Kunst’.

BAKAOS indviede sit første offentlige kunstværk i august 2018. ’Furesøs hjerte’ -  en 1,8 tonstung fantasifuldt dekoreret granitsten, der ligger tæt ved Furesøen på Furesøbadet i Værløse.   

Barbara er legende, og man ved aldrig hvad hun kan finde på.  Senest kunne man møde hende på ’Art Nordic’, Skandinaviens største kunstmesse, i København, hvor hun omdannede en næsten nøgen mand til et kunstværk på blot 6.5 timer. 

Barbara har, helt generelt, en tendens til at rode sig ud i alt muligt. Den ene dag kan du møde hende top professionelt på en messe, eller en stor udstilling, den næste dag kan hun ligge og kravle rundt på jorden og tegne med kridt med nogle børn. Det er vigtigt for hende, at hun har frie tøjler til at kunne lege, da legen og fantasien, er grobunden for hendes kunst.

BAKAOS’ fødenavn er Barbara Kaad Ostenfeld. Hun er født og opvokset i Farum og bor/arbejder i dag i Værløse, hvor hun har sit atelier. Barbara har tegnet og været kreativ, siden hun kunne holde på en blyant, men det var først i december 2014, at hun satte sin første streg på et lærred, og i august 2015 valgte hun at springe ud som kunstner på fuld tid – og siden da, har der været fart på. Kunstnernavnet BAKAOS er en sammentrækning af hendes fødenavn, og hun har brugt det siden sine spæde teenageår, når hun skulle signere et digt, en tegning eller sang. Så hun ikke blot skaber kontrolleret baKAOS – hendes kunstneriske identitet er BAKAOS.

 

Krisztián Kovács

Manden bag hånden…

Jeg blev født i Zalaegerszeg i Ungarn i 1977, hvor de rullende bjerges land og det fredsommelige liv tillod en masse kunstnerisk talent at blomstre.

Siden jeg var lille, har jeg elsket at udfolde mig kunstnerisk og kreativt – noget som jeg helt sikkert har arvet fra min mor.

Jeg begyndte på de tekniske studier i 1991, hvor mine tegninger stadig var en slags tekniske tegninger. I de sene 90'ere fortsatte jeg mine studier på et teknikum. I den periode lavede jeg små tegninger i de kedelige timer eller i min fritid. De findes nok hist og her i mange små bøger og skolehæfter.

I 1998 fik jeg muligheden for et halvt års scholarship i Danmark, på Ingeniørhøjskolen i Horsens – hvor jeg også efterlod en del af mit hjerte.

Jeg blev færdiguddannet som maskiningeniør i 1999.

Siden jeg aftjente min værnepligt, har jeg arbejdet som ingeniør i en større international virksomhed, FLEX. Mange har allerede bemærket, at den ingeniøragtige præcision ses igen i mine tegninger.

Mine kreative udfoldelser begyndte for alvor i slutningen af 2012. Siden da er idéerne bare kommet til mig og tegningerne blevet til, én efter én. Ud over tegninger med pen, elsker jeg også design af plakater eller andre unikke idéer.

Siden begyndelsen af min "kunstneriske karriere" i 2012 har jeg lavet hundredvis af tegninger.

På baggrund af den positive feedback fra andre, er min erfaring, at alle finder noget godt, inspirerende, tiltrækkende eller bare finder deres helt egne tanker eller tolkning ved at studere mine tegninger.

Jeg håber, at I vil glædes over mine værker og nyde at udforske denne enestående verden!

Maleri af Jan Esmann
Maleri af Jan Esmann
Maleri af Jan Esmann
Maleri af Jan Esmann
Tegning af Jan Esmann
Tegning af Jan Esmann
Tegning af Jan Esmann
Tegning af Jan Esmann
BAKAOS billedkunstner
BAKAOS billedkunstner
BAKAOS billedkunstner
BAKAOS billedkunstner
BAKAOS billedkunstner
BAKAOS billedkunstner
Krisztian Kovacs, tuschtegning med tema JAZZ
Krisztian Kovacs, tuschtegning med tema JAZZ
Krisztian Kovacs, tuschtegning med tema JAZZ
Krisztian Kovacs, tuschtegning med tema JAZZ
Krisztian Kovacs, tuschtegning med tema JAZZ
Krisztian Kovacs, tuschtegning med tema JAZZ