Sæson 2018 åbnes Palmesøndag den 25. marts

Sæsonåbning på Galleri Tornby Palmesøndag den 25. marts 2018. Fernisering kl. 13.00 med Francesca Candito, Italien og Tom Erik Andersen, Norge. Kunstudstillingen åbnes allerede kl. 11.00 Palmesøndag.


Velkommen til sæson 2018!

Stor sæsonåbning på Galleri Tornby ved Tversted Palmesøndag den 25. marts

Vi åbner dørene kl. 11:00, og kl. 13:00 er der fernisering med billedkunst af de to deltagende kunstnere Francesca Candito fra Milano i Italien og Tom Erik Andersen fra Drammen i Norge.

Begge kunstnere er anerkendte i deres respektive hjemland, og generelt kan man for begge kunstnere sige, at deres billedlige udtryk matcher... og giver beskueren stof til eftertanke.

Hvis alt går vel, vil Francesca kokkerere Pasta & Tomata, som vi tilbyder vore gæster at smage... indtil lageret er tømt :)

Vi glæder os utrolig meget til at se jer til denne fernisering / sæsonåbning, der er åben for alle interesserede.

Udstillingen kan ses på alle søndage og helligdage kl. 11 – 16 til og med den 22. april samt alle Påskedage fra den 25. marts til og med den 2. april ligeledes kl. 11 – 16.


Francesca Candito
, født i Rom 3. November 1975

I dag bor og arbejder Francesca I Milan.

Hun er uddannet i billedkunst og dimitterede med udmærkelse fra University of Milan samt Brera Academy of Milan.

Francesca har vundet mange priser og fremhævet i flere konkurrencer for hendes fremragende kunstneriske evner og det både i Italien og internationalt.

Hun har selv kontaktet Galleri Tornby med henblik på at få en udstillingsaftale, da hun synes, at galleriet gør det international så fremragende, at det selv i Italien giver genlyd. Galleri Tornby har nu eksklusiv ret som eneste formidler af Francesca Candito´s billedkunst i hele Danmark.

Vi taler om moderne og visionær billedkunst af virkelig høj klasse.

Francesca er følelsesmæssigt meget rørt over den store indvandring af flygtningen fra Afrika og Mellemøsten, hvilket også spores i de ansigter, hun illustrerer i den serie malerier, der pt. kan opleves på Galleri Tornby… og det hele krydret med en spændende teknik og elementer af collage.  

Se video af Francesca Candito i arbejdstøjet HER   

Se præsentationsvideo af Francesca Candito HER


Tom Erik Andersen,
bor og udøver sin billedkunst i Drammen, Norge.

Han er en ægte fuldblods billedkunstner, som behersker dette håndværk til UG+ … og samtidig er han utrolig kreativ. Hans kunstværker oser langt væk af identitet!

Det grundlæggende tema i hans billeder er (citat):  ”Oss mennesker og det livet, vi lever”

Stilen er figurativ surrealisme. Motiverne er oftest humoristiske og til tider med melankolske undertoner. Det er næsten som om, tiden er stoppet i malerierne, hvilket får os til at reflektere lidt, drømme os bort… ”og det hele går jo altid nemmere, når der er lidt stille omkring os”, siger Tom Erik Andersen. Man er ikke i tvivl om, hvem ”afsenderen” er, når man ser og nyder et af hans kunstværker. Hovedmotivet ses ofte i jordfarvespektret, baggrunden som regel i lyse, venlige kontraster. Han er også ”teknisk” god, herunder med proportioner, perspektiver, positurer og kompositionerne som sådanne, er på et højt niveau.

Tom Erik Andersen har en solid 3-årig kunstuddannelse, flerårig fordybelse i komposition, farvelære, anatomi og illustration. Han har desuden været elev hos kendte Kjell Eivind Wang, og senere hos Oddmund Raudberget.

Selvom Tom Erik Andersen har den perfekte faglige ballast, har han alligevel formået at finde sin helt egen udtryksform, som til stadighed videreudvikles.

Han har fået kulturstipendium fra Lier Kommune samt Norsk Kulturråd.

Han har illustreret lærebøger, hans kunstværker er indkøbt til offentlige og private samlinger, i det hele taget er hans kunstværker utrolig populære blandt en stor del af den norske befolkning, og er kommet godt på vej i Danmark via Galleri Tornby ved Tversted!

Maleri af Tom Erik Andersen
Maleri af Tom Erik Andersen
Maleri af Tom Erik Andersen
Maleri af Tom Erik Andersen
Maleri af Tom Erik Andersen
Maleri af Tom Erik Andersen
Maleri af Tom Erik Andersen
Maleri af Tom Erik Andersen
Litografi af Tom Erik Andersen
Litografi af Tom Erik Andersen
Tom Erik Andersen
Tom Erik Andersen
Francesca Candito
Francesca Candito
Maleri af Francesca Candito
Maleri af Francesca Candito
Maleri af Francesca Candito
Maleri af Francesca Candito
Maleri af Francesca Candito
Maleri af Francesca Candito