Sæsonstart med Julia Gurskaja og Anette Beck Madsen Palmesøndag den 14. april

Stor sæsonåbning på Galleri Tornby Palmesøndag den 14. april

Vi åbner dørene allerede kl. 11:00, og kl. 13:00 er der fernisering med billedkunst af de to deltagende kunstnere Julia Gurskaja, herboende ukrainer og Anette Beck Madsen fra Viborg.

Begge kunstnere har udviklet deres billedkunst eksplosivt de seneste år, og generelt kan man for begge kunstnere sige, at deres billedlige udtryk matcher... Julia fra det naturalistiske over i det abstrakte, og Annette med sit abstrakte med masser af dybde og figurer i.
Udover spændende kunst fra ovennævnte, er der også masser af ny kunst fra såvel gamle kendinge af galleriet som nye tilkomne. Med andre ord; der er noget for enhver smag!

Vi glæder os utrolig meget til at se jer til denne fernisering / sæsonåbning, der er åben for alle interesserede.

Udstillingen kan ses på alle søndage og helligdage kl. 11 – 16 til og med den 12. maj samt alle Påskedage fra den 14. april til og med den 22. april ligeledes kl. 11 – 16.


Julia Gurskaja

Ukrainsk billedkunstner bosiddende i Odense.

Jeg blev født i 1978 i den fjerne østlige del af Rusland nær den kinesiske grænse. Mine forældre kommer fra Ukraine, men min far var en officer i den sovjetiske hær, og af den grund flyttede vi ofte. Jeg voksede op langt væk fra resten af ??familien i Ukraine.
Malerinteressen begyndte allerede i min barndom, hvor jeg gik på kunstskole i nogle år.

Lige inden Sovjetunionen kollapsede, flyttede min familie til Lviv i Ukraine, som er Ukraines kulturelle hovedstad med mange kunstneriske miljøer og uddannelsesinstitutioner. Her uddannede jeg mig til industriel designer/tekniker og arbejdede mange år i tekstilindustrien, både i Danmark og Ukraine. Sideløbende tog jeg mange kunstkurser med både danske og russiske undervisere, hvor jeg lærte mange forskellige teknikker.

Hvert eneste maleri præsenterer en del af mit liv, alle mine oplevelser, al min viden og alle mine følelser. Min inspiration kommer fra de bevægelser og mønstre, jeg ser i menneskelige relationer, mellem mennesker og naturen.

Jeg tegner med frihånd, maler med pensel og med mine hænder. Jeg bruger akrylmaling, vandbaseret lak og andre medier og arbejder med forskellige teknikker. Men jeg er startet op med væsketeknologi, og min favorit er laserteknologi. De farveteknikker jeg bruger, udelukker mulighed for at kopiere mine værker, og det gør min malerier absolut unikke. Jeg maler altid på håndlavede lærreder af høj kvalitet, og af bæredygtige og miljøvenlige materialer.

Det er mig en glæde, at kunne præsentere mine malerier – mit liv, og jeg håber, at du kan fornemme, hvad jeg vil formidle gennem dem.

 

Anette Beck Madsen, Viborg
Jeg er 51 år og har malet siden jeg var 19. Jeg er opvokset i Frederikshavn, men bor og arbejder nu i Viborg.

Jeg maler naturinspirerede abstrakte og delvis abstrakte malerier, akryl på lærred. Jeg benytter et stærkt og kraftigt lærred, da jeg ”kradser” meget på lærredet i maleprocessen.
At male er for mig et behov, som skal opfyldes for at livet lykkes.

Det er en trang eller nødvendighed, som kræver mit valg for at blive forløst; og derved forløses jeg selv.

Det er noget jeg gør for mig selv, men også med et stærkt ønske om at dele og blive genkendt. En intens proces i enerum med et ønske om kommunikation af stemninger, følelser og oplevelser, som jeg ikke kan formidle til andre på anden måde.

I naturen oplever jeg livet (gen)fortalt naturligt og dog i en anden verden. Mosset´s farvespil fra sarte, over gyldne til saftige farver eller lysets spil i træernes blade og i skovbunden. Havets brusen og solens stråler gennem skyerne åbner mig for en glæde og frihed, som beruser og befrier. Livets potentielle renhed, skønhed og harmoni åbenbares og i et øjeblik er jeg en hel del af helheden.

Udpinte fyrtræer i vestenvinden står i silhuet mod en stålgrå himmel med blide lyse nuancer og risiko for regn. Halvskjult ligger ensomme sten med pletter af gulligt mos og smertende fordybninger. Livets ubarmhjertige kamp og død fornemmes nærværende på en mørk, truende og dog bekendt måde. Jeg trykkes, bevæges ... lever!

Maleri af Anette Beck Madsen
Maleri af Anette Beck Madsen
Maleri af Anette Beck Madsen
Maleri af Anette Beck Madsen
Maleri af Anette Beck Madsen
Maleri af Anette Beck Madsen
Maleri af Anette Beck Madsen
Maleri af Anette Beck Madsen
Anette Beck Madsen i arbejdstøjet
Anette Beck Madsen i arbejdstøjet
Maleri af Julia Gurskaja
Maleri af Julia Gurskaja
Maleri af Julia Gurskaja
Maleri af Julia Gurskaja
Maleri af Julia Gurskaja
Maleri af Julia Gurskaja
Maleri udsnit af Julia Gurskaja
Maleri udsnit af Julia Gurskaja
Julia Gurskaja
Julia Gurskaja