Birgit Guldager

Birgit Guldager, billedkunstner

Jeg er født ved vestkysten nord for Esbjerg, så det giver så megen mening for mig at udstille på Galleri Tornby, som er placeret i en natur, jeg føler så stor tilknytning til.

Jeg er uddannet fra Århus Universitet med kunsthistorie og formning som fag. Det var mødet med et Asger Jorn maleri, som overbeviste mig om, at jeg absolut skulle læse kunsthistorie! Med den baggrund har jeg undervist i gymnasiet i bl.a. at tegne og male, samtidig med at jeg har udstillet mange steder og fået bestillingsopgaver.

Jeg maler spontant og bruger de farver og stemninger, som jeg suger til mig i min hverdag eller på rejser. Udgangspunktet er altid farver og deres indbyrdes forhold. Jeg maler lag på lag og får ideer undervejs. Der dukker måske nogle figurer op, som jeg kan arbejde videre med. Jeg ved aldrig, hvor jeg ender med et maleri, for jeg vil selv overraskes! Det er fascinerende, når jeg får en følelse af, at der noget jeg genkender på lærredet, noget der giver mening, selv om det er fantasien jeg bruger løs af. Jeg har et ønske om at være autentisk og udtrykke både temperament og poesi i mine malerier.

Jeg har udstillet i en del gallerier i Danmark bl.a. i Kammergalleriet, Lemvig – Galleri Marius, København -på messer i København, bl.a. Art Nordic og Art Copenhagen.

I de senere år har jeg også udstillet internationalt på gallerier i Paris og nær Saint Tropez, og i Ferrara i Norditalien.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os