Carole Kohler

F. 15.10.1967, anerkendt billedkunstner fra Schweiz
”Selvom jeg elsker ekstremerne, er en vis balance afgørende for alle momenter i mine kunstværker. Liv og kunst har kontraster, modsatte ting, som skal holdes i balance på en bestemt måde. Jeg finder mig selv igen og igen, mens jeg arbejder på idé og tilblivelse, når jeg hælder fra den ene side til den anden som en vægt, for efter kort tid efter en ustabil tilstand, der bliver stabil.

Muligheden for at miste balance giver mig en spænding og kræver noget af mig. Stabilitet er kedeligt. Nysgerrighed og pause tiltaler mig. Og stadig er en balance absolut must”

Inspirationen til Carole´s kunstværker kommer hovedsagelig fra naturen og hendes minder derfra. Billederne får hun rundt om i naturen, når hun er på vandreture, jogging, kanoture, langrend og cykling. Naturen skifter med årstiderne, dagslyset og vejret. Hun inddrager og afspejler den konstante skabelse, men også ødelæggelse af naturen i sine malerier. Denne kontinuerlige forandring i naturen er vildt fascinerende for Carole.

Undertiden viser hun flydende og nogle gange bratte gradienter og farver, hun møder i naturen. I maleriet dæmper hun sine kraftfulde indtryk, abstraherer fra dem og lægger forskellige følelser og oplevelser ind i sit kunstværk, for på denne måde at give beskueren frihed til at lægge sine egne følelser og oplevelser ind for derved at få sin egen personlige fortolkning.

Carole har et næsten uendeligt repertoire af maleteknikker. Hun arbejder primært med akrylfarver på lærred. Fra tid til anden lægger hun forskellige plantefibre ind i maleriet, laver egne pastaer med stenpulvere i, div. pigmenter og aske.

un arbejder også med bitumen, tjære og oliebaserede farver, bruger dem sammen med vandbaseret farve for at udnytte effekten frastødning akryl/olie. Hun udnytter også indisk blæk, forskellige pulvere som f.eks. cement.
Generelt arbejder hun med mange lag i sine malerier.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os