Lisbeth Holst Gundersen, bronzeskulptur

Mine bronzefigurer skabes i et 3-dimentionalt udtryk i den gyldne bronze og med de mørke skygger. Jeg arbejder med fragmenter af heste og med danserindens/englenes finhed, lethed og ynde.
Også skulpturer med kærlighed, som motiver mellem par og forældre og børn er mine foretrukne motiver.
Modellerne til mine figurer, ser jeg omkring mig og moduler ud fra det jeg har inde i mit hoved.
Figurerne bliver moduleret i voks, nøjagtig som de skal stå færdige. De bliver så støbt ind i en gips masse, som bliver tørret og brændt i en ovn.
Derefter har jeg en porøs støbeform, som den flydende bronze hældes i. Den porøse støbeform slås nu i stykker så jeg kan få mine støbte figurer ud,
Så kommer det hårde arbejde med de grove maskiner, som vinkelsliber, bænksliber, dremel maskiner og polermaskiner m.m.
Jeg ønsker at mine figurer skal stå i et RÅT udtryk, derfor oxiderer jeg dem og polerer endnu engang
Hele processen kaldes for CERI-PERDUE. Det betyder tabt voks og med denne metode får jeg kun en figur for hver støbeform. Derfor er alle mine figurer UNIKA. Kun 1 af hver, da gipsen / formen destrueres.

Min baggrund:

Jeg er uddannet beklædningsformgiver og har en læreruddannelse på Teknisk Skole, hvor jeg i 19 år har undervist i alle mulige kreative fag, såsom billedkunst, stil-form og farve, modist, buntmageri, etc.

Jeg har haft egen systue, lavet egne kollektioner og haft modeshow på bl.a. Ulriksholm Slot og Munkebo Kro. Syet kostumer til revy i 10 år.

Malet og udtrykt mig selv kunstnerisk hele livet igennem fra jeg var barn. Jeg har altid haft stor glæde af at arbejde med farver og former, og alle arbejdsprocesserne i dette gør det så interessant, at det er umuligt at slippe igen.

Hele livet har jeg givet og modtaget undervisning maleteknikker m.m.
Jeg har modtaget undervisning fra:

Lene Von Theis, Indigo Richards, Adam Gabriel, Marianne Harton, m.fl.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os