Mette Egebæk

Mette Egebæk – 1977 – billedkunstner – Danmark

Jeg har en stærk nysgerrighed på menneskers udvikling og strømninger i verden, både bevidsthedsmæssige, miljømæssige, politiske, sociale og økonomiske.

Jeg har malet, siden jeg kunne holde en pensel i hånden og altid brugt kunsten til at udtrykke både mine drømme, forhåbninger, smerte og glæder.

Jeg bruger akrylmaling, fordi det tilfredsstiller mit utålmodige og passionerede temperament. Jeg blander akrylmalingen op med bl.a. pouring/floetrol, når jeg bruger den til dryp malerierne og tilsætter silikone, når jeg skal skabe de mønstre, der dækker kvindernes hoved.

Mit mål er at spejle andres sjæl, at se, at de ser sig selv i min kunst. Det er essensen af, hvad vi alle gør hver dag.

Vi spejler os selv i andre og tillægger dem egenskaber, vi selv rummer. Derfor elsker jeg at høre, hvad andre ser i min kunst, for det giver mig et lille glimt af deres sjæl, og de spejler min.

Selvom stilen har ændret sig igennem årene, har min indre rebelske, farverige og lidt vanvittige sjæl altid fundet vej forbi mit ego og ud igennem penslen.

I min evige nysgerrighed på verden omkring mig, søger jeg at illustrere det paradigmeskifte, vi står midt i, hvor de feminine energier får mere ligeværdig kraft og skaber en bedre balance mellem det feminine og maskuline i verden – dette symboliseres ved, at jeg primært maler kvindelige figurer, som symbol på det feminine. Øjnene er ofte dækkede, da jeg oplever, at der mange ting, vi ikke kan (ønsker at) se.

Jeg er optaget af balancen mellem menneskers bevidsthedsmæssige udvikling sammenholdt med den industrielle udvikling, hvor vi er på vej hen, og hvordan vi igennem et højere bevidsthedsniveau får løst de problemer, vi har skabt på både de sociale, økonomiske, miljømæssige og politiske områder i verden. Mit ønske er at få mennesker til at stoppe op og blive bare lidt mere nysgerrige på sig selv og verden omkring dem. En nysgerrighed der er afgørende for at blive mere bevidste – det trænger verden til. Mere selvindsigt og bevidsthed.

Jeg connecter med det sted i mig, hvor alt omkring mig forsvinder, og det eneste der er, er nuet. Vi har udtrykt os igennem tegning og malerier siden starten af vores eksistens. Jeg oplever, at det at skabe kunst forbinder mig med noget oprindeligt.

Jeg inspireres af nysgerrige ildsjæle, der arbejder på at finde løsninger på de store udfordringer i verden; de giver mig ideer til motiver og symboler, der repræsenterer budskaberne. Jeg fascineres af streetart og anden kunst med markante budskaber. Jeg søger også at udtrykke min egen indre rejse gennem kunsten.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os