Natalia Quattromani

Jeg er billedkunstner, designer, illustrator og dekoratør.
Jeg har undervist i billedkunst i 14 år og boet i Danmark i 19 år.

Mit forhold til kunst:
Min lyst til at være kunstner kom ikke fra barndommen, men er blevet udviklet i gennem livet og er nu blevet til min levevej. Det har været en lang vej, hvor mange oplevelser har ændret mig og mit forhold til livet. Jeg har set mange steder af verden og derigennem blevet introduceret til flere forskellige kulturer og mennesker. Det er blevet fundamentet i min kreative proces. Mine oplevelser og viden gennem livets vej, ønsker jeg at dele med andre mennesker igennem mine billeder. Et hvert nyt maleri er et eksperiment, én opdagelse og et skridt på vejen i processen i at finde mit indre jeg.
Det glidende penselstrøg på lærredet virker som meditation, og giver mig følelsen af det fuldendte. Denne følelse af det fuldendte overfører jeg til mine malerier.
Jeg maler både realisme og det abstrakte, og sidstnævnte især når jeg skal rense hovedet ud efter intensive timer som underviser i billedkunst med alverdens udtryksformer.

Mit liv:
Jeg blev født i Rusland i 1970. Jeg havde flere interesser som ung, men primært indenfor ballet og koreografi. Jeg udfoldede mig kunstnerisk indenfor ballet, og denne lidenskab fik jeg senere i livet overført til malerkunsten, som yderligere har hjulpet mig med min personlige udvikling.
Den maleriske vej begyndte med de smukke omgivelser, som jeg oplevet igennem rejser og ved at bo på Cypern, og gav mig inspirationen til at fange øjeblikket og få det op på lærredet. Jeg følte dog ikke, at mine tekniske færdigheder i faget var på niveau med de forventninger og krav, jeg havde til mig selv. Konsekvensen heraf blev, at jeg begyndte på en kunstskole på Cypern med ideen om at forbedre mine kunsttekniske færdigheder, og samtidig blev det en fritidsfornøjelse, som fangede mig så inderligt, at det nærmest blev et kald. Det der startede som et kursus på Cypern blev til et langt studie på et russisk kunstakademi med pædagogisk fokus i faget billedkunst. Programmet fra akademiet indeholdte bl.a. realistisk tegning, maling og skulptur. Jeg havde nu erhvervet mig de tekniske færdigheder, og dermed parat til at præsentere mine indre idéer og følelser i Danmark.

Det abstrakte i mine kunstværker har jeg især arbejdet hårdt på. Løsrivelsen har taget tid, og frustrationerne har været mange. For at kunne male abstrakt, må man forstå, hvad abstrakt kunst er, og det grundlæggende i forståelsen er; hvorfor maler kunstneren, som han gør – er pointen, og ikke hvordan kunstneren teknisk håndterer kunstarten. I min søgning efter at forstå pointen i abstrakt kunst har jeg hentet inspiration i den berømte hollandske kunstner Piet Mondrian, som i sin udvikling har bevæget sig fra naturalistiske landskabsmalerier til abstrakt fortolkning af naturen. Ligeledes henter jeg inspiration fra litteraturen i arbejdet med portrætmalerierne, og mine portrætter er bl.a. inspireret af den berømte russiske kunstmaler Kazimir Malevich, der i sin udvikling malede fra det naturalistiske portræt til abstrakt fortolkning – og mine Aalborg-malerier er inspireret af den russiske kunstmaler Vasiliy Kandinsky, som malede festlige landsbystemninger på en abstrakt måde.

Mødet med dansk kunst har virkelig overrasket mig, idet jeg her har oplevet stor kreativitet og fantasi samt nytænkning. I Rusland er malerkunsten overvejende realistisk illustreret, og der er ikke så meget abstrakt fortolket kunstværk. Med min russiske baggrund samt inspirationen fra dansk kunst oplever jeg en mangfoldighed, som giver mig en stor viden, som ses fortolkningen i mine kunstværker.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os