Eduard Belsky

Anerkendt billedkunstner fra Ukraine, født 1963 i byen Colki.

Han har studeret på ”Republican Art School” og Dnepropetrovsk Art School.
I 1991 dimitterede han fra ”The Ukrainian Academy of Arts, monumental faculty.
Siden 1992 har han været medlem af ”The Art Union of painters of Ukraine”.

I dag bor- og arbejder han i hhv. Ljubljana og Kiev.

Eduard Besky udstiller på de bedste gallerier i både Vest- og Østeuropa, og han har udstillet på mange store internationale kunstmesser. Hans kunstværker ses desuden i mange private kunstsamlinger verden over. Eduard Belsky, et navn af de helt store i Ukraine, som fostrer nogle af de bedste billedkunstnere i Østeuropa, men han er efterhånden også blevet et kendt navn i flere store vesteuropæiske lande… og i Danmark formidles hans kunst udelukkende af Galleri Tornby.

Kunstværker af Eduard Belsky udtrykker hans spændende måde at tolke verdenen på, sensibilitet ud over alle grænser, på en yderst ægte og udtryksfuld måde, indeholdende utrolig mange stærke følelser.

Belsky´s billeder fanger beskueren med en autentisk heftighed, en virkelig overbevisende kreativ energi kanaliseres ud gennem kunstnerisk aktualisering, der udviser en blivende vekselvirkning mellem godt gennemtænkt, præcist placerede streger og fine interventioner.

Belsky´s billeder kan opleves i hele spektret fra værende poetiske til meget abstrakte… afhængig af den tilstand, han befinder sig i, når kreativiteten får frit spil… hvilket den gør ret ofte i hans dejlige malerier.

Malerierne af Edward Belsky er bygget op i flere lag, et konglomerat af farver, streger og linjer, som integreres, forsvinder og sammenkobles på én gang. En stor gestus til en kunstmaler af anerkendt, international klasse med et storslået repertoire af udtryksformer.

Penselstrøgene er ofte fyldige, rige på struktur og overbevisende i tekstur, kraftfulde, gennemsigtige, blide og bløde.
Eduard Belsky malerier afslører en uendelig kreativ rejse mellem livet og tøjlesløs kunstnerisk glæde, fra teknisk perfektion og spirituel varme, evigheden og øjeblikket.

Hans malerier lever, de pulserer, opfanger ekstra megen energi i hvert penselstrøg og farve, og flyder uimodståelig på tværs i visuelle felter – oftest på store lærreder i oliemaling.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os