Alina Maksimenko

Internationalt anerkendt billedkunstner fra Ukraine.
Alina Maksimenko f.1974 i Kiev – Ukraine, hvor hun bor og arbejder i dag.

Alina er en af nutidens mest succesfulde billedkunstnere i Ukraine, og det siger ikke så lidt, da den ukrainske kunstskole igennem tiderne har fostret fantastisk dygtige billedkunstnere, hvor mange høster stor anerkendelse verden over.

Alina udstiller på de absolut bedste gallerier i flere storbyer rundt om i verden, og hendes prægtige malerier ses på flere berømte kunstmuseer. Der foruden findes hendes kunstværker i private kunstsamlinger, hvoraf kan nævnes USA, Storbritannien, Frankrig, Irland, Sverige, Italien, Tyskland, Kroatien, Polen og Ukraine.

Af Isaiah Berlin, filosof: ”Den intellektuelle klarhed af kunstneren er formet af ånden i hans tid, sted og samfund. Han er den mand, der formidler, så vidt muligt, en total menneskelig erfaring, en samlet verden”.

At se et maleri af Alina Maksimenko er at blive beriget. De toner og den tekstur, den energi og de uventede nuancer, afspejler selve livet. Met et urørligt talent er Alina Maksimenko i stand til at omforme en dagligdags scene til en smuk komposition, hvis delikatesse og detaljer er som en dans af blomstrende penselstrøg.

Den kvindelig form i hendes kunstværker, er taget fra dens oprindelse, af den komplekse ynde, skønhed og den kvindelige ånd. Disse kunstværker charmeres yderligere ved at vise dybden og intriger i det feminine væsen. Udover de kvindelige figurer slår Alina Maksimenko også ind over landskabs- og bymiljøer, sågar helt ind i hjemmets private rum med lilla druer på det gamle polerede bord, en dampende kaffekande og renheden af det glas, der står ved siden af… det hele udført med en elegance og samtidig dryppende maling, der flytter os som beskuere lige midt i værket… med stor følelse af nærhed og betagethed.

Alina Maksimenko kan nemlig flytte os helt ind i hendes billedverden… og generere vore egne tanker og følelser ud i en smuk og betaget oplevelse. Hvordan kan Alina få os med ind i hendes verden?

Når vi f.eks. ser på en fabriks ydermur eller kjolen, pigen bærer, er det murstenene, stoffet og farverne, vi ser. Men Alina´s billeder fortæller og viser os meget mere end som så. Hun formår at give fabrikkens mure liv, ligefrem kloge ja selv smukke, og kjolens stof gynger af glæde, afspejler pigens humør… og farven synger… eftertænksomt.

Et kunstværk af Alina Maksimenko vil blive hos dig; du glemmer det aldrig… du vil ikke af med det! Det fæstner sig i dit indre, indtil den dag du kommer tilbage for at se det igen… og smile indeni, når du opdager, at værker indeholder endnu flere detaljer og smukke oplevelser, end du bemærkede ved første møde med det.

Som globetrotter er jeg vidne til, at Alina Maksimenko´s kunstværker er en fantastisk rejse i livet og ind i ”livet”, en berigelse af hendes rørende og virkelige opfattelse af hverdagen… omdannet til menneskelig rigdom via maling på lærred.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os