Anette Beck Madsen

Jeg er født i 1967 og har malet siden jeg var 19 år gammel. Jeg er opvokset i Frederikshavn, men bor og arbejder nu i vores hus nær Rebild.

Jeg maler naturinspirerede abstrakte og delvis abstrakte malerier, akryl på lærred. Jeg benytter et stærkt og kraftigt lærred, da jeg ”kradser” meget på lærredet i maleprocessen. At male er for mig et behov, som skal opfyldes for at livet lykkedes.
Det er en trang eller nødvendighed, som kræver mit valg for at blive forløst; og derved forløses jeg selv.

Det er noget jeg gør for mig selv, men også med et stærkt ønske om at dele og blive genkendt. En intens proces i enerum med et ønske om kommunikation af stemninger, følelser og oplevelser, som jeg ikke kan formidle til andre på anden måde.

I naturen oplever jeg livet (gen)fortalt naturligt og dog i en anden verden. Mossets farvespil fra sarte over gyldne til saftige farver eller af lysets spil i træernes blade og i skovbunden. Havets brusen og solens stråler gennem skyerne åbner mig for en glæde og frihed som beruser og befrier. Livets potentielle renhed, skønhed og harmoni åbenbares og i et øjeblik er jeg
– en hel del af helheden.

Udpinte fyrtræer i vestenvinden blandt for længst overvundne står i silhuet mod en stålgrå himmel med blide lyse nuancer og risiko for regn. Halvskjult ligger ensomme sten med pletter af gulligt mos og smertende fordybninger. Livets ubarmhjertige kamp og død fornemmes nærværende på en mørk, truende og dog bekendt måde. Jeg trykkes, bevæges … lever.

I naturen findes livets lys og mørke på naturens egne samt vore præmisser – alene og sammenblandet; og ligeledes er min oplevelse af naturen en natur- og en livsoplevelse. Her findes naturen i ren form, og dybt påvirket af mennesket.
Oplevelsen af dette sker gennem mine livsbriller og bliver derved til en personlig natur- og livsoplevelse, som jeg søger udtrykt i form af et billede! På lærredet står kampen for ikke at lade hjernen styre, men spontant lade billedet vokse frem som min naturoplevelse af livet. Lys, frihed, glæde og liv. Mørke, tvang, sorg og død.

– en gensidig oplevelse og erfaring?

Ser du?

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os