Henk van Vessem

(Rotterdam, f.1939) er uddannet på Academy of Fine Arts i Rotterdam.

Henk van Vessem billedlige udtryk er ekspressivt med en dynamisk karakter. Han er en kunstner, der maler med en stor gestus i stærkt kontrasterende farver på sine lærreder. Hans pasteller er af mere dæmpet karakter og har blødere farver.

I hans tegninger er billederne næsten gennemsigtige, hvor de giver plads til de emotionelle udtryk af farverum for de spirituelle værdier af de transparente farver.

Kreationerne på lærrederne, hvor maling næsten skæres ud i ekspressionistiske landskaber med palettkniv, finder man ingen veje eller gader, men tydelige tegn på mentale refleksioner af naturen. Kunstneren forventer ikke, at man forstår vendingen af spørgsmålet og svaret, som det fremgår af titlen på maleriet: “Vandet spørger efter tiden.”

Maleriet “Horisonten er blevet til vand” bærer ikke atmosfæren af en vandet slette, men snarere den modsatte status af en stor sandstrækning, der skinner i varmen. Afhængigheden af vand ændrer opfattelsen og skaber dette fatamogana. Tid, rum og stoflighed vises tydeligt i den kunst, som Henk van Vessem får eksponeneret ind i vores indre fantasi. I modsætning til hvad mange af kunstværkernes titler antyder, hvor de kan virke lidt spirituelle og uforståelige, vil kunstnerens tanker tydeligt blive formgivet og udtrykt i strålende farver.

Henk van Vessem har udstillet sit kunstværker overalt i hele Holland såvel som i Spanien, Tyskland, Belgien, Argentina, Frankrig, Schweiz og USA samt på Jan van der Togt Museum i Amstelveen, Holland, på Sharjah Art Museum i Sharjah nær Dubai, UAE og nu på Galleri Tornby, Vester Tversted. Galleri Tornby er eneste formidler af Henk van Vessem´s kunstværker i Danmark.

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os