Ole Skovsmose

Ole Skovsmose er født i Hjørring. Han gik på Østre Skole, hvor han ”tog realen med”. Lærereksamen fra Hjørring Seminarium. Derefter blev han Cand. Mag fra Københavns universitet, Ph.D. fra Danmarks Lærerhøjskole og Dr. Scient. fra Aalborg Universitet. Han har udstillet i flere lande på museer og gallerier.

Ole Skovsmose fortæller:
”Når jeg maler digter jeg mig ind i et univers af fortællinger. De handler om forhåbninger, længsel, usikkerhed, og kærlighed. De handler også om følelser, der ikke kan sættes ord på.”

”Jeg ser ansigter som landskaber og som uforudsigelige fortællinger. Jeg har fulgt ansigter i lys og i skygge, og rundt mellem følelser i alle farver.”

”Nogle af fortællingerne handler om det smil der kommer indefra – når man mindes, når man tænker fremad, når man forestiller sig. Jeg har hæftet mig ved stille hverdagssmil, ikke det der hører til fester og fotografering.”

”Jeg opholder mig dels i Brasilien og dels i Danmark. Det er et vekselliv der rummer mange glæder. Jeg har ikke nogen bestemt deling mellem de maleriprojekter der hører til i Danmark, og de der hører til i Brasilien. Men lyset og stemningen gør en forskel”

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os