Tom Erik Andersen

Tom Erik Andersen, bor og udøver sin billedkunst i Drammen, Norge. Han er en ægte fuldblods billedkunstner, som behersker dette håndværk til UG+ … og samtidig er han utrolig kreativ. Hans kunstværker oser langt væk af identitet! Det grundlæggende tema i hans billeder er (citat):  ”Oss mennesker og det livet, vi lever”

Stilen er figurativ surrealisme. Motiverne er oftest humoristiske og til tider med melankolske undertoner. Det er næsten som om, tiden er stoppet i malerierne, hvilket får os til at reflektere lidt, drømme os bort… ”og det hele går jo altid nemmere, når der er lidt stille omkring os”, siger Tom Erik Andersen. Man er ikke i tvivl om, hvem ”afsenderen” er, når man ser og nyder et af hans kunstværker. Hovedmotivet ses ofte i jordfarvespektret, baggrunden som regel i lyse, venlige kontraster. Han er også ”teknisk” god, herunder med proportioner, perspektiver, positurer og kompositionerne som sådanne, er på et højt niveau.

Tom Erik Andersen har en solid 3-årig kunstuddannelse, flerårig fordybelse i komposition, farvelære, anatomi og illustration. Han har desuden været elev hos kendte Kjell Eivind Wang, og senere hos Oddmund Raudberget.

Selvom Tom Erik Andersen har den perfekte faglige ballast, har han alligevel formået at finde sin helt egen udtryksform, som til stadighed videreudvikles.
Han har fået kulturstipendium fra Lier Kommune samt Norsk Kulturråd.

Han har illustreret lærebøger, hans kunstværker er indkøbt til offentlige og private samlinger, i det hele taget er hans kunstværker utrolig populære blandt en stor del af den norske befolkning, og er kommet godt på vej i Danmark via Galleri Tornby ved Tversted!

Værker

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os